Project Name: The Snowmass Terrace Residence

Location: Snowmass Village, Colorado USA

Date Completed: November 2018

Architect: KA DesignWorks

Interior Designer: Prema Style, Denver, Colorado

Developer:  A Star Ventures, Aspen, Colorado, USA

Construction Company: Janckila Construction

Evoking mid-century American modernism this 5-bedroom, 6-bathroom split level home provides the perfect family- friendly mountain oasis. Positioned on the corner of a switchback in the quaint mountain town of Snowmass Village, just outside of Aspen, Colorado, the home is oriented to take advantage of the 180-degree uninterrupted views the site offers. Wedged into the mountainous landscape, the form follows the slope of the site, with the back façade opening up to the views of the Continental Divide, while the front views embrace the ski area.

The floor plan of this 5-bedroom, 6-bathroom, single family home pays homage to the familiar split-level layout, utilizing the spatial and functional benefits, but with a luxurious and contemporary spin. The three levels of living each have distinct purposes and are easily accessed through the centralized vertical circulation that is both a functional and visual feature of the space. The furnishings and decor were selected to evoke the mid-century American modernist ideals that inspired the design.

The lowest level offers privacy with three en-suite bedrooms and a cosy family room space complete with wet-bar. Two of the bedrooms provide walk out access to lower patio that includes intimate seating areas surrounded by native vegetation. The main level is public and open, with a guest master discreetly located down a quiet hallway. The generous kitchen, living, and dining room space boasts high ceilings and soaring rooflines, with large openings to the views and an outdoor living space beyond. The entire upper story is dedicated to the master suite complete with an en suite bath, master closet with laundry chute, and a large private deck, all buffered by a home office complete with views. Stepped into the hillside, the sloping roofs of the structure emulate the surrounding mountains and are oriented to maximize the views. The subdued material palette takes it cue from local earth and rock.

Dallas & Harris Photography: www.dallasandharris.com